RECENZE

 

Technoservis Nula2

tresorJoey Beltram - The Rising Sun LP
Tresor 214
www.tresorberlin.de

Nové album Američana Joey Beltrama na sebe po úvodním singlu "Beyonder" nedalo dlouho čekat. Nese název "The Rising Sun" a obsahuje šest groovy skladeb, které se doslova předbíhají v dynamičnosti a chytlavosti. Vedle hitovek "Beyonder" nebo "The Rising Sun" zde najdete další zvukově velice příbuzné tracky, jejichž duši si okamžitě oblíbíte a ta se vám vryje do paměti. Z konceptu alba lehce vybočuje skladba "Awaken", postavená na oldschoolovém zvuku, jemuž kdysi kraloval právě Joey Beltram nebo proslulý Dave Clarke. Nad rovnou rytmikou se tu prolínají staré beltramovské samply s novodobými prostorovými efekty. Album se rozprostírá hned na třech dvanáctipalcích, což má za důsledek velice dobrý zvuk. "The Rising Sun" udělá radost jak milovníkům staré školy, tak nezasvědceným nováčkům, to je více než jistý a nepřekvapivý fakt!

Hodnocení: 80%

Cena Joey Beltram / The Rising Sun 3LP / Tresor 214 je u www.nula2.cz  pouze 700 CZK

gunjackeGunjack feat. Takaaki Itoh - Rokugo
Deaf Mosaic 006
www.takaakiitoh.com


Pokud brousíte po internetu a hledáte nějakou opravdu ostrou technodesku, mám pro vás jasný tip! Na španělském labelu Deaf Mosaic tento měsíc vyšel vinyl, na němž spolupracovali Španěl Gunjack a Takaaki Itoh z Japonska. "A" strana obsahuje hned dva energické tracky vyzdobené vším, co si dnešní doba žádá. Především "Twitch" stojí na rozlomené rytmice a efektních pauzách, po kterých následuje vždy prudký nástup. No, pomyslnou korunku desce však na Béčku nasadil až Takaaki Itoh! Vyprodukoval více než zabijácký track, atmosférou hodné blízký legendárnímu "Preliminary Statement" Iniga Kennedyho! Kompozice má však čistě dnešní nádech a srazí na kolena všechny, co o ní uchem zavadí. Rozhodně se jedná o jednu z nejdivočejších desek poslední doby!

Hodnocení: 75%

depecheDepeche Mode - Enjoy the Silence 2004
Novamute/Bong034
www.novamute.com

Patříte mezi skalní fandy legendárních Depeche Mode nebo si na ně jen občas rádi vzpomenete a přitom už nějaký ten pátek hovíte moderní elektronice? Pak tady pro vás máme vynikající kombinaci obou ze zmiňovaných slabostí. Slabostí lidí, obdivujících právě takovou hudbu. Depeche Mode totiž právě vydali singl "Enjoy the Silence" remixovaný hned dvěma veličinami taneční scény. První se tohoto posvátného úkolu zhostil Ewan Pearson ze Soma Records a odvedl práci na výbornou!  Nenásilný deephouseový mix, jemuž kraluje vokál "Enjoy the Silence" v původním znění Depeche Mode. Timo Maas mix je překvapivě taktéž položen do klidné a inteligentní polohy, která musí sednout všem!
Tahle deska je zárukou dobré zábavy a zároveň vysoké hudební úrovně, no comment!!!

Hodnocení: 90%


arcDenis Rusnak - Working Sister
Arcola 002

Že vám nic neříká jméno Denis Rusnak a ani label Arcola? Nevadí! Titul "Working Sister" sice není žhavou novinkou, ale díky jeho nesporným kvalitán si ho musíme představit. Vydavatelství Arcola spadá pod gigant Warp a představuje méně známé producenty z celého světa. Denis Rusnak se titulem "Working Sister" zapsal více, než dobře! Titulní track svými hutnými beaty demoluje, co mu přijde do cesty! Vrch ala The British Murder Boys pak nadchne všechny příznivce industriální formy techna, jakou právě tahle otřílená dvojka zabijáků produkuje a propaguje. Denis Rusnak je a bude myslím nejen pro mě hodně velkým objevem. Na závěr je dobré si uvědomit, že každý originální počin je v dnešní době vzácným posunem vpřed!

Hodnocení: 95%

Recenze pro vás připravil vinyl shop Nula2.
www.nula2.cz
nula

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016